Skilsmissens ABC

For nogle år siden fik jeg ideen til at skrive en bog til forældre, som skal skilles. Ideen opstod i kølvandet på flere samtaler med min mands ekskones mor, psykolog Lene Stephensen, som er børnepsykolog og parterapeut. Hendes viden og erfaring - og i særdeleshed hendes særlige evne til at have børnenes behov i fokus - var en stor inspirationskilde, og sammen har Lene og jeg skrevet bogen "Skilmissens ABC". Bogen udkom på Dansk Psykologisk Forlag d. 4. februar 2016. 

 

Om bogen:
"Skilsmissens ABC er en guide til forældre, som skal skilles eller overvejer muligheden. Bogen hjælper dig med at træffe de bedste beslutninger for dig og dine børn og med at forstå børnenes reaktioner, følelser og tanker gennem skilsmissen. Bogen giver dig redskaber til at håndtere de forskellige situationer, du kan komme ud for med dine børn."  

Camilla Wass, journalist:

”For mig var det en aha-oplevelse af de helt store at læse afsnittet om sammenbragte familier i Skilsmissens ABC. I fem år havde jeg revet mig i håret, bidt i gulvtæppet og hængt oppe under lamperne i frustration over, at vores sammenbragte familie med tre teenagebørn og en baby bare ikke kunne falde i hak. Da jeg læste bogens gyldne råd til sammenbragte familier, forstod jeg pludselig hvorfor vi havde SÅ svært ved at få det hele til at køre på skinner. For jeg kunne nærmest sætte flueben ved alle de ting, vi havde gjort forkert! Skilsmissens ABC er en kærkommen og uundværlig coach til alle, der har lyst til at springe ud i eventyret med dine, mine og vores børn – og jeg vil opfordre alle til at lægge bogen øverst i flyttelæsset, når de skaber en ny familie. For mig har indsigten gjort en stor forskel – og jeg tager alle de gode råd med mig på min videre færd ud i de sammenbragte familiers forunderlige verden.”

 

Charlotte Højlund Forfatter, journalist, foredragsholder – og mor til syv

"Skilsmissens ABC’ er en rigtig god håndbog for skilsmissefamilier, uanset om man står lige i starten eller blot har brug for nye hands-on idéer og inspiration til at gøre tingene på en anden måde. Jeg nød især de mange cases, der fortalte om deres både gode og dårlige erfaringer, fordi det gør det meget virkeligt og mindre ekspertvælde, som den type bøger ellers gerne er præget af. Som skilsmisseramt i en rigtig god skilsmisse, kan den være en inspiration til andre ting, vi også kunne gøre, eller bare gøre på en anden måde..."